1984 Nineteen-Eighty Four

0 %
(0 hodnocení)

Británie, zničená léty válek a občanských konfliktů, se přejmenovala na Airstrip One a stala se součástí Oceánie, jednoho ze tří totalitních bloků ovládajících svět, kterému vládne tajemný vůdce zvaný Velký bratr, jenž drží obyvatelstvo v područí přísným dohledem a brutálními policejními represemi. Ve společnosti, kde je jedinec potlačován a proměňován v nelidu za to, že se nepřizpůsobuje, a kde jsou nejen osobní myšlenky, ale i historické záznamy a samotný jazyk neustále manipulovány vládnoucím... Celý popis

Koupit za 184 Kč
  • Od nejoblíbenějších
  • Od nejlevnějších
  • Od nejdražších

Popis

Británie, zničená léty válek a občanských konfliktů, se přejmenovala na Airstrip One a stala se součástí Oceánie, jednoho ze tří totalitních bloků ovládajících svět, kterému vládne tajemný vůdce zvaný Velký bratr, jenž drží obyvatelstvo v područí přísným dohledem a brutálními policejními represemi. Ve společnosti, kde je jedinec potlačován a proměňován v nelidu za to, že se nepřizpůsobuje, a kde jsou nejen osobní myšlenky, ale i historické záznamy a samotný jazyk neustále manipulovány vládnoucím režimem, se pracovník Ministerstva pravdy Winston Smith snaží pochopit vzpurné myšlenky a vášně, které se v něm bouří, a zjišťuje, že je bezmocný proti neúprosné mašinérii, která ho obklopuje a hrozí, že ho kdykoli rozdrtí.
Pravděpodobně největší dystopický román všech dob a nejvlivnější poválečné beletristické dílo, které obohatilo anglický jazyk o slova jako Newspeak, doublethink a thoughtcrime Devatenáct set osmdesát čtyři je strhující čtení a průkopnické zkoumání masového dohledu, cenzury a kontroly mysli, které hluboce rezonuje se světem, v němž žijeme.
Pokud se vám tato kniha líbila, nenechte si ujít Farmu zvířat a Udržujte Aspidistra v letu, které vyšly v řadě Alma Classics Evergreens.
Anglické vydání
Zobrazit více

Parametry

Žánr beletrie
Rok vydání 2021
Nakladatelství Alma Classics
Autor George Orwell
Počet stran 284
Výrobce Alma Books Ltd.
Vazba brožovaná
Jazyk anglické
ISBN 9781847498571
Zobrazit více parametrů